Tokyo Motor Show - Honda retro bike

2001.11.23. 08:41

 
   
   

Úgy látszik, a szigetországban divatba jönnek a retro motorok. A Honda például a Tokyo Motor Show-n mutatta be legújabb ilyen jellegű gépét, bár a sorozatgyártásról még nincs döntés.

A CB400SS leginkább egy 60-as évekbeli GP versenymotorra hasonlít megjelenésében, miután felszerelték egy rakás új alkatrésszel. Az eredeti idomzat - már amennyi volt az alapmodellnek - jelentősen megváltozott. A tankot egy alumíniumból készült darabra cserélték, a fejidom és a cafe-racer stílusú farokidom üvegszálas műanyagból van.

A széria 29 lóerős blokkhoz nem nyúltak a mérnökök, mindössze egy rövidebb, hangosabb, sportosabb kipufogórendszert szereltek fel rá. Már csak egy kérdés maradt, a Honda miért nem készít ilyen széria motorokat? Erre mi nem tudunk válaszolni...Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.