Elkészült a négyütemű Suzuki a 2002-es MotoGP szezonra

2001.11.23. 11:01

 
   
   

A Telefonica Movistar Suzuki Team Igazgatója, Garry Taylor megerősítette, hogy a jelenlegi versenyzőik közül Kenny Roberts Jr, és Sete Gibernau fogja vezetni a forradalmian új motorkerékpárokat. A debütálás az idény első versenyén, 2002. április 7-én a Suzukában lesz.

A XREO egy 990 köbcentis, 60 fokban álló, V4-es elrendezésű vízhűtéses motorblokk, egy főtengellyel, fogaskerék-vezérléssel és elektronikus befecskendező rendszerrel. Amit még biztosan tudhatunk, hogy a gépet Dunlop gumikkal szerelik.

A motor már átesett az első Dyno méréseken - a 145 kilós gép 210 lóerőt produkál -, és bekerült az új, dupla csővázba, hát semmi akadálya, hogy akár ma délután kipróbálják. Bár Roberts és Gibernau nem fogja tesztelni januárig, ekkor fognak ugyanis Japánba utazni, hogy először kipróbálhassák az új munkaeszközüket.

 
   
   

"Ez a legizgalmasabb hír, amit hosszú idők óta hallok!" - nyilatkozott Kenny Roberts Junior a korábbi 500-as világbajnok. "Rettenetesen örülök, hogy a Suzuki úgy döntött, hogy előáll a négyütemű tervével, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy én is részt vehetek ebben. Azt hiszem, ez a bejelentés nagyon érdekessé teheti a jövő évi Grand Prix versenyeket. A Suzuki ezennel elhatározta, hogy megnyeri a jövő évi bajnokságot."

"Ez a legszebb karácsonyi ajándék, amit valaha kaptam" - nyilatkozott Roberts csapattársa Sete Gibernau.