Robogóval a talibánért

2001.11.26. 11:07

Különös, de igaz hírek

Malajzia Egy maláj egyetemista arra vállalkozott, hogy 100 köbcentis Honda robogóján megtegyen több mint 5500 km-t, és csatlakozzon a tálib fegyveresekhez Afganisztánban. A 24 éves Muhammad Shukri Satter csak Thaiföldig jutott, mivel az ottani rendőrök elkapták és hazazavarták, mert nem volt se jogsija, se útlevele. Addig több mint 600 km-t tett meg az útból.

Franciaország Párizs városa igazán nagy szarba kerülhet, mivel ki akarja selejtezni a kutyapiszok takarító robogóit. A speciális robogók 16 tonna kutyapiszkot gyűjtenek be minden nap 1982 óta, de a városi tanács szerint sokba kerülnek, mivel az erre szánt költségvetésnek csaknem a felét viszik el, és mindössze 20%-át szedik fel a kutyatojásoknak.

Egyesült Államok Az Arab-tengeren állomásozó USS Carl Vinson-nak küldött ellátmányban az új bombákon, a 3.5 millió liter repülőgép üzemanyagon, és a friss gyümölcsökön kívül egy Buell Blast motorkerékpárt is vitt az ellátó hajó. A motort egy tengerész nyerte meg az Amerikai Tengerészet jótékonysági tomboláján.