A tankra lakkozzák Bostrom aláírását

2001.11.28. 09:47

 
   
   

Ben Bostrom a 2001-es versenyidényben a legtöbb futamot nyerte a Superbike VB-n. A világbajnok azonban mégsem ő lett, de extravagáns motorozási és életstílusával sok rajongót szerzett magának. Nem csoda, hogy ilyet a neves olasz gyártó nem hagy kihasználatlanul. A Ducati az első nagy amerikai bemutató körútján leplepzte le a nagyközönség előtt a Bostrom replika 998S modelljét.

A motor a Ducati Revs America eseményen volt először látható Las Vegas-ban. Bostrom sisakfestése (Evel Knievel munkája) adta az insipárciót a replika tervezőinek, akik ezt kombinálták a világbajnok gép kinézetével. Nemcsak a fényezés egyedi, hanem minden modellt ellátnak Bostrom saját kezű aláírásával és számozásával, Öhlins teleszkópvillákkal, hátsó rugóstaggal, kormány-lengéscsillapítóval és verseny utánzatú Brembo elsőfékekkel.

 
   
   

Az egész idomzat szénszálas műanyagból készül, így a motor 11 kg-mal könnyebb, mint a félszárazon 187 kg-os széria 998S. A rossz hír az, hogy csak 155 darab készül belőle, mivel ez Bostrom rajtszáma. Milyen bajba lennének most a Ducati-nál, ha csak tízen-húszon akármi lenne a startszáma az amerikainak. Ebből 154 darab csak az amerikai kereskedőknél vásárolható majd meg 22.695 dolláros (kb. 6.3 miller HUF) áron. A 155. darabot a www.ducati.com-on értékesíti majd a gyár, és az így befolyt összeget az Amerikai Vöröskereszt katasztrófa alapjába utalja át, amely a szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak megsegítésére jött létre.