Elektromos bajok miatt hívják vissza a Triumph-okat

2001.11.30. 13:09

 
   
   

A Triumph közzétett egy visszahívási listát jó néhány modelljéről. Egyedül a Trophy menekült meg a javítások alól, amelynek kábelezése más gyártótól származik. A Triumph azóta megváltoztatta a kábelrendszereinek beszállítóját, de kénytelen volt bejelenteni a visszahívásokat miután két motoron is hibát okoztak a kábelek.

A visszahívás azokat a TT600, Speed Triple, Daytona 955i (nem az új 2001-es modellt), Sprint RS, Tiger és Sprint ST modelleket érinti, amelyek 1999. júniusa, és 2001. júniusa közt készültek. Ez bizony 2135 darab motort jelent. Minden egyes tulajdonosnak, akiről tud a gyár, levélben elküldte a visszahívásról szóló értesítést.

Bruno Tagliaferri marketing főnök a következőket mondta: "A visszahívás azokat a motorokat érinti csak, amelyek kábelrendszere ebből a bizonyos gyárból származott, és tisztán megállapíthatóak a motorszámból melyik motorok ezek. Csak ezeknek a gépeknek a tulajdonosai kapták meg az értesítő levelet a visszahívásról. Ez egy biztonsági visszahívás és jelzi, hogy felelősséggel vagyunk a vásárlóink felé, akiket felkértünk, hogy vigyék vissza motorjukat a kereskedők valamelyikéhez egy ellnőrzésre. Ott pontosan el tudják dönteni, hogy a kábelrendszer cserére szorul avagy sem."