Az európai recesszió ellenére nőnek a motoreladások

2001.12.05. 11:21

 
   
   

Úgy néz ki, hogy a nagy túraendurók eladásai gyorsabban nőnek, mint a motorkerékpár szegmens maga, derül ki az angol Motorcycle Industry Association felméréséből. Az új motorok regisztrációjának száma - ide tartoznak olyan gépek mint a Honda Varadero, a Triumph Tiger, a BMW R1100GS, vagy a Cagiva Navigator - ebben a kategóriában 50%-al magasabb, mint a tavalyi évben volt.

Ha az elmúlt hónapot nézzük a helyzet még érdekesebb, mert most októberben 261 ilyen jellegű gépet helyeztek üzembe a tavalyi 88-al szemben. Egyelőre azonban nem kell félteni a sportmotorok hiányától Angliát, mivel idén több mint 30.000 darab fogyott ezekből a gépekből. Hát mit mondjak, hiába vesszük a 6 az 1-hez népesség arányt, kiváncsi vagyok mikor fogy majd nálunk csak sportmotorból 5000 darab évente. Azonban a legnagyobb darabszámban eladott motor mégsem sportgép, hanem a Piaggio Zip robogó (3692 darabbal).

Tulajdonképpen a sportmotorok eladásai egyre jobban visszaesnek, idén már csak az összes eladott motornak a 14%-át tették ki ezek a gépek. A teljes eladási lista a kezdődő európai recesszió ellenére 1 százalékos emelkedést mutat.