Mégiscsak megtartják a híres versenyeket

2001.12.10. 10:15

 
 
 
   
   

Nemrég bejelentették, hogy a Hosszútávú Megbízhatósági Világbajnokság futamai közt nem szerepelnek olyan híres versenyek jövőre, mint a Le Mans, a Bol d'Or vagy a Spa Francorchamps-i verseny. Most örülhetnek az endurance versenyzés kedvelői, mert ugyan nem világbajnoki futamként, de megrendezik mind a 3 híres versenyt.

A VB programján csak három 200 mérföldes futam szerepel, de ezek soha nem lesznek olyan népszerűek, mint az előbb felsorolt, hagyományos hosszútávú versenyek. A Phase One Endurance csapat főnöke már most bejelentette, valószínűleg nem fognak indulni a 200 mérföldes versenyeken, mégha az a világbajnokság, akkor sem. Inkább választják a független 24 órás versenyeket, mivel az jobban passzol eddigi felkészülésükhöz.

A világbajnokságot rendező Octagon Motorsport képvislője elmondta: "Mi egy teljesen nemzetközi jellegű világbajnokságot szeretnénk rendezni, mivel érdeklődés van az eseményre Ausztráliából, Amerikából és Svédországból egyaránt. Ez a koncepció kivitelezhetetlen Franciaországban, ahol a hosszútávú versenyzést saját előjoguknak tekintik a franciák. Mi nem akarunk ez ellen harcolni, de ki akarunk törni a francia kerítésből. A bajnokságunk még mindig él, és jövőre erősebb lesz, mint idén volt."