Bayliss és a Ducati már kész a harcra

2001.12.18. 09:36

 
   
   

Troy Bayliss az utolsó superbike versenyen óriásit esett a Laconi-val folytatott csata eredményeképpen. Eltörte kulcscsontját, és 6 hét gyógyulás után, mint világbajnok kezdte meg a teszteléseket a 2002-es versenyidényre a spanyolországi Valencia-ban. A teljesített 77 kör alatt nem unatkozott, sőt még a hivatalos körrekordot is megdöntötte fél másodperccel.

A teszteken már a 2002-es specifikációjú 998R Ducatikat használta Bayliss, valamint a másik két gyári menő, Ruben Xaus és Ben Bostrom. Az új gép motorja megnövelt furatot, és még rövidebb löketet kapott, ezzel 186 lóerőt teljesít 13000-es percenkénti fordulaton.

Bayliss leggyorsabb körideje 1:35.61 volt, amely jobb Alex Criville 500-as GP körrekordjánál. Elgondolkodtató, hogy a legjobb superbike gépek lépést tudnak tartani az 500-as GP motorok idejével. Ennek ellenére a GP sorozat szervezői, és résztvevői mindig is lenézték kicsit ezt a világbajnoki sorozatot.

Bayliss elmondta, elég régen ült motoron, és ezt az új gépet mindössze most hajtotta másodszorra. A folyamatosan sajgó válla ellenére igazán nem ment neki rosszul. Nem volt gondja, amíg a kormány el nem kezdte a tankot csapkodni kanyarból kijövetelnél. Ez kissé megviselte a gerincétől kezdve a válláig mindenét. Csapattársa Ruben Xaus sem ment rosszul, csak néhány tizeddel maradt el tőle.

A két napig tartó teszteken úgy folyt a munka, mintha a jövő héten kezdődne a világbajnokság, pedig arra még vagy 3-4 hónapot várnunk kell.