330 km egy vékony szivacscsíkon

2001.12.18. 14:30

 
   
   

Japánban a Suzuka-i 8 órás futamnak van a legnagyobb presztízse a motorversenyek között. A gyárak milliókat költenek arra, hogy felkészítsék csapataikat erre a nagyon fontos eseményre. Tavaly azonban, amikor egy privát csapat, a Kenz J-Trust GSX-R 1000-ese megnyerte az X-Formula géposztályban a 8 órás viadalt, bizony kicsit lekonyult a szájuk. Most az exkluzív japán tuningcég megpróbálja learatni munkája gyümölcsét azzal, hogy eladásra kínálja a versenygyőztes replikáit a nagyközönségnek.

A Kenz 1000R 3 kg-al könnyebb, mint a széria, ezt nagyrészt a könnyű kompozit anyagból készült idomzatának köszönheti, valamint a könnyűfém, óriási 28 literes üzemanyagtankjának. Ezzel a hatótávolsága a közúton közel 50 százalékkal emelkedett, olyan 320-330 kilométert lehet megtenni egy tankolással. Igaz a túrázás a vékony szivacsülésen nem egy örömteli dolog.

 
   
   

Ha valakit nem győz meg a pompás fényezés, vagy a versenymotor kinézet, az talán megenyhül, ha meghallja a Kenz saját fejlesztésű, szénszálas hátsódobbal ellátott verseny kipufogórendszerét, amely 2 plusz lóerőhöz segíti az amúgy sem gyenge GSX-R 1000 motorját. Az állítható lábtartó szett szintén könnyűfémből készül, és formája igen tetszetős.

A felhasznált alkatrészek egyenként is megvásárolhatóak a japán cégtől. Részletes információ a weboldalukon található, igaz nem árt hozzá jól érteni japánul. Az itt lévő email címen lehet érdeklődni a motor megszerzésének mikéntjéről.