McGuiness a Szupersport VB angol csapatában

2001.12.27. 09:56

 
   
   

A Honda Britain megerősítette azt a hírt, miszerint részt vesz a 2002-es Szupersport Világbajnokság küzdelmeiben, mégpedig gyári támogatással. Két pilótájuk közül az egyik az ausztrál Karl Muggeridge lesz, aki idén az Alstare Suzuki gyári csapatában szerepelt nem túl sok sikerrel, míg a másik versenyző az a 27 éves John McGuiness lesz, aki korábban már kétszer megnyerte az Isle of Man TT-t, és ő az idei Macau GP győztese is.

A korábban kőművesként tevénykedő McGuiness harmadik volt a tavalyi Brit Szupersport bajnokságban. Az angol az új feladattal kapcsolatban elmondta: "A világ versenyszínpadára jutni nagy lépés, de készen állok rá. A tavalyi szezon kezdetekor úgy éreztem, hogy egy csomó baltás gyilkossal kell versenyeznem, de hozzászoktam már. Jövőre még több hasonlót várok a világbajnokság mezőnyében."

Ezen nincs mit csodálkozni, mert a szupersport bajnokságok szinte mindenhol a legkeményebb csatákat hozzák a világon. A szintén 27 éves Muggeridge megjegyezte, az új csapat akár a kategória világbajnokát is adhatja a következő évben. A bejelentést követően a Honda Britain megerősítette, hogy a Brit bajnokságban viszont nem kíván részt venni. Legalábbis nem gyári csapattal.