Colin Edwards ismét a világbajnoki címre tör

2002.01.07. 13:10

 
   
    Foggy bízik a Petronas motorban

A 2000-es év Superbike Világbajnoka, Colin Edwards állítása szerint a Honda új VTR SP-2 gépe annyival jobb a 2001-es modellnél, hogy akár a világbajnoki cím megszerzésére is esélyes. A Castrol Honda karácsony előtt Suzukában tesztelt, és következő alkalommal Dél-Afrikába látogat el a gyári csapat. Valószínűleg Edwards csak egyedül versenyez a gyári csapatban, esetleg még a Honda Europe egy kétversenyzős fiókcsapatot szervez a japán gépek jobb képviselete érdekében.

Carl Fogarty csapata sem tétlenkedik a felkészülési időszakban. Saját maga vizsgálta meg a Petronas Sauber motor külcsínét, hangját, és futási tulajdonságait Bruntingthorpe-ban. Mint már megírtuk, a négyszeres SBK világbajnok 5 éves exkluzív szerződést írt alá a maláj olajipari céggel, a Petronas-szal, hogy saját csapatát a Superbike VB-n versenyeztesse.

A GP motorból Superbike motorrá átépítendő masina legkorábban a VB 5. futamán, Monza-ban tud bekapcsolodni a küzdelmekbe. Fogarty elmondása szerint a motor nagyon jó, bár a nemrég eltört lába miatt csak egyenesben tudta kicsit kipróbálni. A tesztek során az új csapat és a fejlesztők a motorvezérlést, a hűtőrendszert, és a zajcsillapítást próbálgatták az új motoron.