A Kawazuki ügyek állása

2002.01.08. 08:06

 
   
   

A Kawasaki és a Suzuki tavaly már bejelentette, hogy együttműködik a fejlesztések terén. De a legfrissebb megállapodás szerint együtt készülnek kibocsátani egy vadonatúj motort 3 éven belül, méghozzá teljesen új és elkülönült márkanév alatt.

A Bloomberg jelentése szerint a Kawasaki Heavy Industries elnöke, Masamoto Tazaki így nyilatokoztt: "Az újdonság nem Kawasaki, de nem is Suzuki, hanem egy harmadik márka lesz."

A két cég - korábbi megállapodása szerint - csak a fejlesztési költségek megosztásában egyezett meg, és megtartották volna saját modellpalettájukat. Most már végképp nem lehet tudni a két japán motorgyártó meddig marad teljesen független, vagy esetleg egyesítik erőiket, és akkor még a legnagyobb motorgyártót, a Hondát is jócskán megszoronghathatják. Most úgy tűnik, az egyesülés tovább megy a korábbiakban felvázolt mértéknél.

Tazaki megjegyezte: "A Suzuki szétválasztaná motorkerékpár üzletágát az autóstól és kihelyezné külön üzletággá. A motorkerékpárgyártás a Kawasaki Heavy Industries-nak csak egy része, azaz szintén kihelyezhető üzletága, és akár ezt egyesíthetnénk egy másik üzleti partnerrel."

A dolgok további alakulását majd meglátjuk 2002-ben.