Haga az Aprilia-t választotta

2002.01.09. 08:33

 
   
   

A 2001-es MotoGP szezonban nem túl fényesen szereplő japán Noriyuki Haga kínszenvedései úgy tűnik a vége felé közelednek, mivel az olasz Aprilia gyári superbike csapatánál írt alá a 2002-es idényre. Haga már a tavalyi szezon közepétől szeretett volna visszatérni a Superbike VB mezőnyébe, korábbi sikerei színhelyére.

A most aláírt szerződés szerint egy gyári Aprilia RSV Mille superbike-on fog idén versenyezni, méghozzá az általa annyira kedvelt Dunlop gumikon. Azonban a csapata az FGF Corse lesz, nem közvetlenül a gyári Aprilia Racing Team. A versenymotor, amivel menni fog viszont tökéletesen egy szinten lesz a gyári csapat gépeivel, valamint ugyanazt a technikai hátteret kapja.

Haga elmondta: "Mindennél jobban izgatott vagyok a 4 ütemű motorokhoz való visszatérésem kapcsán. Egy gyári Aprilia RSV Mille-vel fogok versenyezni 2002-ben és ez a motor egy nyerő gép. Örülök, hogy egy sikerekben gazdag csapattal indulhatok a következő világbajnokságon. Lehetőségem volt közelebbről megnézni a motort, és igen elégedett vagyok vele."

Haga még decemberben kipróbálhatta új motorját, mivel addigra már felépült fog fertőzéséből, ami miatt két műtéten is átesett az utolsó brazíliai GP futam után.