Haga az Aprilia-t választotta

2002.01.09. 08:33

 
   
   

A 2001-es MotoGP szezonban nem túl fényesen szereplő japán Noriyuki Haga kínszenvedései úgy tűnik a vége felé közelednek, mivel az olasz Aprilia gyári superbike csapatánál írt alá a 2002-es idényre. Haga már a tavalyi szezon közepétől szeretett volna visszatérni a Superbike VB mezőnyébe, korábbi sikerei színhelyére.

A most aláírt szerződés szerint egy gyári Aprilia RSV Mille superbike-on fog idén versenyezni, méghozzá az általa annyira kedvelt Dunlop gumikon. Azonban a csapata az FGF Corse lesz, nem közvetlenül a gyári Aprilia Racing Team. A versenymotor, amivel menni fog viszont tökéletesen egy szinten lesz a gyári csapat gépeivel, valamint ugyanazt a technikai hátteret kapja.

Haga elmondta: "Mindennél jobban izgatott vagyok a 4 ütemű motorokhoz való visszatérésem kapcsán. Egy gyári Aprilia RSV Mille-vel fogok versenyezni 2002-ben és ez a motor egy nyerő gép. Örülök, hogy egy sikerekben gazdag csapattal indulhatok a következő világbajnokságon. Lehetőségem volt közelebbről megnézni a motort, és igen elégedett vagyok vele."

Haga még decemberben kipróbálhatta új motorját, mivel addigra már felépült fog fertőzéséből, ami miatt két műtéten is átesett az utolsó brazíliai GP futam után.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.