Már átszabták a 2002-es FireBlade-et

2002.01.10. 09:56

 
   
   

A Castrol Honda csapata, amely a Honda gyári gépeit versenyezteti a Superbike és Szupersport VB-ken, most egy 2002-es FireBlade-t vett kezelésbe. Az utcai gépet komplett versenyfelszereltséggel árusítják, hasonlóan a korábban már bemutatott Castrol Honda CBR 600 versenyreplikához.

A Castrol Honda a 2002-es új CBR900 RR motort építi át az idei Brit Superbike bajnokság specifikációinak megfelelően, de úgy, hogy utcai használatra is alkalmas maradjon. A gépet versenycsapatoknak és versenypálya megszállottaknak ajánlják elsősorban.

A Brit Superbike bajnokságon már 2002-től versenyezhetnek az 1000 köbcentis négyhengeres gépek, így az átépítés után könnyedén megvan a 165 lóerő. A széria CBR súlyát további pár kilóval csökkentették, amely így 164 kg mindössze. A csapat szóvivője szerint a korábbi CBR600 versenyreplikájukra már 29 megrendelést kaptak, és hasonló sikert remélnek a FireBlade esetében is. A Brit Bajnokság idei szabályai nem engedik a komolyabb motor tuningot, így csak kisebb változtatásokat hajtottak végre a blokkon, azonban még ez is 15 lóerő pluszt eredményezett a szériához képest.

A váz tulajdonképpen széria, de a kormánynyak körül megerősítették. Az első futóművet a módosítás alkalmával lecserélték 1 pár 43 mm-es Öhlins teleszkópvillára. Az ára a motor képességeihez igazított, 10 millió forint feletti összeget kérnek a komplett versenygépért.