A Dakarnak vége

2002.01.14. 11:24

 
   
   

Vasárnap befutottak a célba a 24. Paris-Dakar - akarom mondani Arras-Madrid-Dakar - rally résztvevői.
A végeredmény: A 170 induló motorkerékpár közül, akik December 28-án elindultak Arrasból a rally-n mindössze 59-en értek a 16. szakasz után a Rózsa tó melletti célba.

Egy ismerős arcot köszönthettünk a dobogó legfelső fokán. Fabrizio Meoni-nak sikerült megismételni tavalyi győzelmét. A motor, amin elkövette ezt az őrültségnek is nevezhető ámokfutást, egy LC8-as kéthengeres KTM, a gyári csapat támogatásával. Másodikként követte 47 perc és 52 másodperc lemaradással Alphie Cox a KTM Gauloises színeiben. A 11. helyig nincs is más gép, mint KTM, ezt követi tizenkettedikként Mitsuhashi, a Hondával induló versenyző. Őt ismét a KTM-ek sora követi.

Vajon mi az oka, hogy a legendás Dakar versenyző, a BMW motorkerékpár, nem képviseltette színeit a versenyen? Attól tartok, itt a piaci résztvevők összefogása, egymás közti megegyezése, lehet a ludas. Csak az a kérdés merül fel, hogy a vásárlók hogyan győződhetnek meg a KTM elsőségéről, ha más motor nem indul a versenyen, mint KTM? Egyben azért biztosak lehetünk. Végigmegy.