A Bimota visszatér?

2002.01.16. 10:58

 
   
   

A Bimota jelenleg a visszatérés gondolatával foglalkozik, egy új vezetés irányítása alatt. A cég vagyontárgyait egy olasz bíróság elárverezte a Bimota bankcsődje miatt, és ezeket egy korábbi főnök vásárolta fel. Guiseppe Della Pietra, aki korábban az Aprilia és a Bimota igazgatója is volt. Több mint fél milliárd forintnak megfelelő lírát fizetett a márkanévért, a formatervek jogáért, az összes szerszámért, erőforrásért, gépért, és motorért, ami még a gyárban maradt.

Pietra a gyárépületet azonban nem vette meg, ezt bérli csak. Szándéka szerint a Bimota motorok 2002-ben ismét gyártásba kerülhetnek, de az még nem dőlt el, hogy merrefelé és melyik modellek készülnek majd újfent. A bíróság kétszer is megpróbálkozott a Bimota vagyontárgyainak egy csomagban történő értékesítésével, de csak Della Pietra új cége, az Alternativa Moto volt képes elérni a kikötött legalacsonyabb árat.

Az nem ismert ki alapította az Alternativa Moto céget, de néhány forrás sugallata szerint a Bimota német importőre, Dieter Konemann fontos szerepet játszik még az üzletben.