Háromkerekű szörnyecske

2002.01.17. 10:59

 
   
   

A korábbi Suzuki GSX-R 750 mindig az átépítők nagy kedvence volt. Most a francia Motomate elkészítette legfrissebb őrült alkotását, amely egy amerikai monster truck és egy motorkerékpár közös gyermekére hasonlít.

A készítéséhez egy széria GSX-R-t használtak fel, amelynek eltávolították a teljes elejét, és a hátsó lengővilláját. Csak a váz és a blokk maradt meg, új kormányhíd szerkezetet gyártottak hozzá, amely a széles elsőkerekeket közrefogó teleszkópvillákat tartja. A széria villákat megtartották, de anodizált réteggel vonták be a külsejüket. Az új féktárcsák és a 6 dugattyús féknyergek bizony szükségesek egy ilyen bestia megállításához.

A szériamotor teljesítménye nem volt elegendő a tervezőknek. Így a blokk jobb oldalán, a hűtő mellett egy helyes kis turbó figyel, amely a gyári 112 lóerőt, egészen 200-ig emeli. Ez az erőt a széria lánchajtás továbbítja a hátsó tengely irányába, egy négykerekű motorokéhoz (quad) hasonló megoldással. A lengővilla természetesen egyedi gyártású, hogy helyet adjon az új hátsó tengelynek, de a felfogatási pontja a szériájéval azonos.

Az ülés egy Ducati 996-osról érkezett, méghozzá az alatta elvezetett kipufogócsövekkel együtt. Az első fejidom pedig korábban egy Honda NSR125-ösön szerepelt. Az üzemanyagtartály szintén a GSX-R-ről került át a háromkerekű szörnyecskére.