Negyedmérföld két keréken

2002.01.18. 09:59

 
   
   

Idén újra lesz MOTUL KUPA Dragbike Verseny, immár negyedik alkalommal, melynek összdíjazása közel 2 millió forint. Néhány kategória egyúttal a MAMSZ Dragbike Országos Bajnoksága is. A futamokat az előző évekhez hasonlóan Kunmadarason a volt katonai reptéren rendezi meg a Speed Riders MC.

A rendezők azt ígérik, hogy az eddigi tapasztalatokból okulva a rendezés még profibb lesz, mint azt eddig megszokhattuk. A tavalyi Hungaroringi esethez hasonló balesetek elkerülése végett a rendezők külön - a versenypályától és a közönségtől elzárt - visszatérő sávot alakítanak ki, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 40 km/h, és ennek megszegése, valamint a sávban akrobatikus gyakorlatok végrehajtása azonnali kizárást von magával.
A verseny helyszínére való bejutást némiképp megkönnyíti majd az új kapu- és jegyrendszer bevezetése, valamint a depó és a parkolók áthelyezése is.

A futamok napján, az előre megadott időmérő edzések után - míg a számítógép a döntőbe jutott versenyzőket párosítja - a döntők előtt a SHOX Kupa Streetfighter versenysorozatot bonyolítják le, mely körülbelül egy óra időtartamot vesz igénybe. A streetfighter verseny nyílt, tehát bárki nevezhet a "klasszikus streetfighter" és a "freestiler" kategóriákban.

Az augusztus 19-én megrendezésre kerülő Maxx Power Extrém hétvége különlegessége egy szupersztár, AC Farias fellépése. Ezen a napon a legjobb versenyzők szintén fellépési lehetőséget kapnak, valamint részt vehetnek a Farias-kupán, amelyet maga a Farias fog odaítélni és átadni a legjobbnak. Erre a napra néhány versenyző szenzációs csúcskísérletet jelentett be:
-Potzner Ferenc az első keréken gurulás általa tartott Országos Csúcsát szeretné megdönteni,
-Erdős Csaba a 100 m-en felállított lassúsági egykerekező Országos csúcsot szeretné megdönteni,
-Borsai Szabolcs a háttal motorozás és az egykerekezés sebességi Világcsúcsát szeretné megdönteni,
-Nagy Béla (Becman) a kormányon ülve előadott egykerekezés távolsági csúcsát szeretné felállítani.

Erre mi is kíváncsiak vagyunk!