Kézzel épített cseh endúró

2002.01.21. 10:57

 
   
   

A 610 köbcentis, 4 ütemű off-road gépeknek kézzel épített erőforrása, alumínium üzemanyagtankja, Paioli vagy Marzocchi villái, és Brembo fékei vannak. Nem hangzik rosszul igaz? És mindez csak egy része a felszereltségnek. A típusválaszték a supermoton kívül enduró és motokrossz gépekből áll. A képen éppen a supermoto verzió ácsorog.

Régebben a cseh motorkerékpároknak igencsak jó neve volt errefelé. Mostanában a Praga egyedi összkerékhajtású kamionokat szerelt össze a hadsereg részére, ezenfelül gyárt támogató kamionokat a Párizs-Dakar rally mezőnyének, váltókat tankok részére, és más hasonló masszív dolgokat.

A Jawa gyár felvásárolta a Praga-t a közelmúltban, és ezentúl kézzel épített motorok is készülnek az előbb említett dolgok mellett. A Praga motorok egyébként nagyon népszerűek a német piacon, és vevők, ha egyszer megszerzik maguknak, nemigen akarnak tőlük megválni. Úgyhogy használt darabot nem könnyű dolog szerezni, újként pedig nálunk sem lehet még megvásárolni, pedig az 1.6 millió forint körüli árával igen keresett lenne.