Ducati MultiStrada superbike motorral?

2002.01.28. 14:35

 
   
   

A Ducati-hoz közelálló források információi alapján lehetséges, hogy a most még prototípusként emlegetett MultiStrada megkapja a Ducati 996-os 120 lóerős erőforrását. Mindez azonban nem valószínű 2003. előtt, mivel csak addigra válik szériaéretté a gép.

Az informátor szerint a cégvezetés határozott szándéka a 90 fokos L2-es 4 szelepes Desmoquattro blokk beépítése a MultiStrada-ba, ráadásul ennek semmiféle technikai akadálya nincsen. A prototípusban korábban egy teljesen új 1000 köbcentis, léghűtéses blokkot emlegettek a gyáriak. A tervekben ez úgy szerepelt, hogy könnyedén csökkenthető a lökettérfogata, és így olcsóbb, gyengébb változatai is előállíthatóak a MultiStrada-nak. Ezzel a Ducati ezt a típust is a Monster sikeréhez hasonlóan egy egész modellcsaláddá fejlesztheti majd.

A MultiStrada-t egyébként még ősszel mutatták be a nagyközönségnek, amely reakciói nem voltak egyértelműen pozitívak az újdonság formatervével kapcsolatban...Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.