MV Agusta Senna kiadása az üzletekben

2002.01.31. 16:41

 
   
   

Az MV Agusta F4-es speciális kiadását, amely a háromszoros F1 világbajnok brazil Ayrton Senna-nak állít emléket, már jó ideje bemutatták, azonban csak most kerül az üzletekbe. A késlekedés oka az MV Agusta tavalyi pénzügyi nehézségei.

Most már, hogy a Piaggio konszern megvette a neves olasz gyártót, minden akadály elhárult a speciális kiadás gyártása elől. Mindössze 300 példány készül majd belőle, speciális fekete fényezéssel, vörös színű vázzal, és vörös kerekekkel. Ez a színösszeállítás már a Ducati modelleknél is bejött, de ha lehet itt még exkluzívabb a hatás.

Az F4 Senna 140 lóerős motorja szerencsére az F4 SPR-től származik, és nem a széria "gyengébb" 128 lóerős erőforrását kapta. A motor ára kb. 4 millió forintnyi Euró, amely olcsóbb, mint az előzetes kalkuláció alapján várható volt. Azt nem tudjuk Magyaroszágra vajon érkezik-e egyetlen darab is ebből az egyedi motorból, de ára alapján biztos lenne rá vevő egy-két aranyifjonc motoros közt.

Senna nem ment soha MV Agusta-val 1994-ben bekövetkezett Imola-i tragikus balesete előtt. De mint az ismeretes, igen kedvelte a kétkerekűeket, és jó néhány saját Ducatival rendelkezett. Ez vezetett korábban a limitált 916 Senna kivitel megalkotásához a Ducatinál. A korábbi Ducati tulajdonos, Claudio Castiglioni jó barátja volt Sennanak. Jelenleg ő az MV Agusta kisebbségi tulajdonosa, így a Senna F4 változat megszületése több volt, mint egyszerű megemlékezés a részéről.