Carl Fogarty utcai motorja hamarosan megvásárolható

2002.01.31. 16:50

 
   
   

A Team Foggy Racing utcai motorja áprilisban már a nagyközönség számára fog bemutatkozni. Mint az ismeretes, a superbike sorozatban induló csapat a Petronas erős anyagi támogatásával bír. Viszont a sorozatban való induláshoz feltétel a legyártott 150 darab 900 köbcentis utcai motor, amire a superbike gép épül.

A brit Piper Design and MX International-nél jelenleg ezt az utcai FP1 (Foggy Petronas 1) gépet együtt fejlesztik a versenygéppel. A csapat szóvívője szerint a két gép fejlesztése teljesen együtt folyik, amely egy igen versenyszerű utcai gépet eredményez majd. Az utcai verzió legalább 130 lóerőt nyom majd a hátsókerék felé. Mivel a gép eleve versenyzésre készül, az idomzatának rendkívül jó lesz a légellenállása, és valószínűleg hasonlít majd a korábbban bemutatott Petronas GP1 motoréra. A váz szintén ennek a gépnek egyik változata.

A versenygép bemutatkozása júlus 14-én lesz, az amerikai Laguna Seca versenypályán. De a szabályoknak megfelelően az utcai gép sokkal előbb megjelenik a nagyérdemű előtt. Fogarty csapata jelenleg azon gondolkodik, hogy pontosan mikor legyen a bemutató, áprilisban vagy májusban. Mindkét lényeges helyszínen, Malájziában és Angliában nagy felhajtást rendeznek a gép bemutatásakor. A malájziai helyszín nem véletlen, hiszen a Petronas malájzia egyik legnagyobb vállalata, és az egész projekt pénzügyi hátterét ez a cég biztosítja.