Az első közös Kawasaki-Suzuki motorok

2002.02.05. 15:36

 
   
   

A Suzuki és a Kawasaki vezető igazgatói még több részletett hoztak nyilvánosságra legfrissebb bejelentésük alkalmával a két cég közösen gyártandó modelljeiről. Tavaly a két gyártó szoros együttműködési megállapodást jelentett be.

Az üzlet első gyakorlati lépései szerint a Kawasaki belép a robogók piacára a Burgman 250-es saját neve alatt történó forgalmazásával, amelyet a Kawasakinál Epsilon 250-nek fognak hívni. A Suzuki Epicuro 150-es robogója lesz a másik átcímkézett robogó amely Kawasaki felségjelzés alatt fog futni, Epsilon 150 néven. Várhatóan a Suzuki kínálatában megmaradnak ugyanezek a modellek, párhuzamosan a Kawasaki név alatt futó ikertestvéreikkel, bár ez még nem nyert megerősítést.

A Suzuki viszont a Kawasaki SuperSherpa (KL250G) könnyű endurójára épülő D-Tracker supermotoját veszi kölcsön, és forgalmazza saját neve alatt mint 250SB modellt. Az életstílus gép, a Kawasaki Balius II is átkeresztelkedik, a Suzuki eladási hálózatában GSX250FX néven fog további vevőket toborozni. Mindkét motor szintén megmarad a Kawasaki választékában is.

Ezek a gépek - a robogók kivételével - egyelőre csak japán belpiacos modellek, de a közös fejlesztés és modellválaszték hamarosan tovább bővül a világ többi részén is.