Honda sportmotor replika Joey Dunlop tiszteletére

2002.02.06. 08:39

 
   
   

Szigorúan korlátozott példányszámban, mindösszesen 26 darab készül a Honda SP-1 egyedi változatából. A versenygépet tavaly balesetben elhunyt motoros legenda, Joey Dunlop emlékének szentelik. Ugyanis pályafutása során 26-szor nyerte meg a Man-szigeti TT versenyt különféle kategóriákban.

Az első elkészült példányt ebből a 26 darabból árverésre bocsátják a 2002-es TT futamok ideje alatt, és ebből segítik meg Joey családját. A további 25 darabot egyenként 6 millió forint körüli összegért lehet megvásárolni. Mindegyik darabon egy táblácska szerepel "Commemorating 2000 F1 TT" felirattal a kormánynyakon, Joey Dunlop aláírásával és a motor sorszámával.

 
   
   

A gépet egyébként a jól ismert angol fejlesztő, Russell Savory építi, aki elmondta: "Valahogy szerettem volna megemlékezni Joey-ra. Ő nem csak nekem jelentett sokat, hanem az egész motoros társadalom számára. Úgy vélem győzelme a 2000. évi Formula ONE TT futamon az egyik legjobb versenye volt, amit valaha vívott. Ezért készítettem el ennek a gépnek a replikáját, hogy így ünnepeljem meg Joey életművét."

A V2-es replika létrejöttét Joey özvegye, Linda Dunlop is támogatja. " Joey büszke lenne rá, hogy egy motort készítettek róla. Ez az a mód, ahogy szerette volna, ha megemlékeznek rá." mondta Linda. Az árverésre kijelölt első példányra az Ally Pally kiállításon lehetett először licitálni, de egészen a TT kezdete előtt egy héttel még nyílt marad az árverés.