A Spice Girls-nek fizetnie kell

2002.02.06. 13:57

 
   
   

Az angol Fellebbviteli Bíróság 220.000 font megfizetése helyett 1 millió angol pénzegység megfizetésére kötelezte a Spice Girls-t. Mindezt az olasz Aprilia motorgyártó pénztárcájába kötelesek becsorgatni.

Az angol popegyüttes még 1998. márciusában írt alá egy szponzori szerződést az olasz céggel, hogy népszerűsítse 50 köbcentis Sonic robogójukat, valamint az olasz cég használhassa nevüket a Sonic Spice modelljéhez. A szerződés azonban érvényét vesztette, mivel nem sokkal a szerződés aláírása után Geri Halliwell kilépett az együttesből.

A lányok azt állították, hogy nem tudtak Ginger Spice ezen szándékáról mikor aláírták a szerződést 98. márciusában. A bíróság három bírája azonban úgy döntött, hogy tudniuk kellett Geri szándékáról már az aláírás pillanatában, ezért bűnösek a szerződésben szereplő tények hamis beállításában.
Az együttes a Fellebbviteli Bíróság elé vitte az ügyet, remélve, hogy az megsemmisíti korábbi ítéletét, miszerint a csapat nem jogosult a 220.000 fontos szponzori és szerzői jogdíjakra, és helyette fizessen az Aprilianak 400.000 font jóvátételt.

A Fellebbviteli Bíróság most ezt az összeget 1 millió fontra emelte, és jogerősen megítélte az olasz gyártó számára, mivel az ügy jelentősen elhúzodott és így még többe került az Aprilia-nak, mint az előzetes kárigény alapján ez várható volt.