Gyári tuning az Aprilia Falco-hoz

2002.02.12. 10:32

 
   
   

Az Aprilia egy új kittet kínál V2-es sporttúra motorjához a Falco-hoz, amellyel a tulajdonosok egyedivé varázsolhatják szériagépüket. A cég főnökei szerint ezekkel a kiegészítőkkel még inkább streetfighter külseje lesz a gépnek, mint a szériaidomokkal, a tuning hátsódobok pedig fokozzák az akusztikus élvezetek mellett a V2-es motor nyomatékát is.

A Falco új felszereléssel némileg emlékeztet a Yamaha 1000-es Fazer-jére. A teljes kittben megtalálhatóak a következő újdonságok: kormányvégek, kormány felfogató bilincsek, fejidom, első fékberendezés, légszűrőház, hűtőradiátor légterelők, kormány lengéscsillapító, első és hátsó sárvédők, alsó motorvédő, rendszámtáblatartó, kipufogódobok és tuning chip a vezérlőelektronikához, utas lábtartók, anyagában színezett irányjelző foglalatok. A műanyag elemek krómozottak, a fémborítások pedig alumíniumból készültek.

Az új kipufogódobok nemcsak szépek, hanem 114-ről 118 lóerőre növelik a motor teljesítményét. Szerencsére a jóféle kiegészítők nemcsak egyben, hanem külön-külön is megvásárolhatóak az SL1000-hez. A teljes kit ára kb. 800.000 forint, és remélhetőleg hazánkban is megrendelhető lesz majd a képviselettől.