Jövőre még gyorsabb lesz a Triumph TT600

2002.02.15. 12:23

 
   
   

A Triumph tervei szerint hamarosan lecseréli jelenlegi TT600 sportmotorját, egy még könnyebb, gyorsabb változattal. Az újdonság várhatóan valamelyik év végi motorkiállításon kerül bemutatásra. Jelenleg "R" kódnéven fut az új gép fejlesztése, és nemcsak erősebb lesz elődjénél, hanem sokkal élesebb, 21. századi külseje lesz.

A TT600 2000-ben került bemutatásra, de sajnos a Triumph azóta is folyamatosan kínlódik a befecskendező rendszer hibáival. Úgy tűnik az idei, 2002-es modellévre végre sikerült megoldani ezeket a problémákat. A cég várhatóan megtartja a jelenlegi erőforrást az új géphez, mivel bőséges utánpótlással rendelkezik belőle, és legalább 5 évig még gyártani fogja ezt a blokkot. Ellenben egy külső cégnek kiadta a feladatot, hogy hozzanak ki még több lóerőt az alig 2 éves motorból.

Egy Triumph bennfentes elmondta: "A TT600-ast könnyű vezetni, jók a fékei, de könnyebbé és gyorsabbá kell válnia. Az idejétmúlt formatervet szintén le kell cserélnünk." A gyárhoz közelálló források megjegyezték, a Triumph a jelenlegi japán 600-as sportmotorokról mintázza a gépet, csakúgy mint ez a most futó TT modellnél történt, amelynek a formaterve nagyon könnyen összetéveszthető a 99-es Honda CBR600-aséval.

A Triumph várhatóan a szeptemberi Müncheni motorkiállításon leplezi le az új gépét, vagy esetleg valamelyik hazai bemutatón, mondjuk a novemberi NEC Show-n. Az új motor ára nagyon közel lesz a jelenlegi TT600-aséhoz.