Gilera robogó replika a világbajnoki cím tiszteletére

2002.02.19. 09:34

 
   
   

A tavalyi szezon 125 köbcentiméteres világbajnokának, Manuel Poggiali-nak tiszteletére a Gilera elkészítette a nyertes gépre hasonlító robogó replikáját. A gyártó nem készít egyelőre 125-ös utcai motorkerékpárt, ezért a replika alapjául a jól bevált Gilera Runner 50 SP szolgált.

Az 50 köbcentis, kétütemű robogó igen népszerű és elterjedt a sportos robogók piaci szegmensében. Poggiali szurkolói hamarosan a szalonokban találkozhatnak kedvencük versenyszíneiben (Gilera vörös) pompázó mutatós géppel. A figyelemfelkeltést szolgája még a Gilera logója, és Poggiali híres sárga 54-es rajtszáma, amelyről a San Marino-i srác rögtön felismerhető a világ versenypályáin, természetesen az egyedi motorozási stílusán kívül.

A Runner Poggiali Replica-ban a már említett 2 ütemű, 50 köbcentis motoron felül jó minőségű megállító berendezéseket találunk, úgymint az első 220 mm-es tárcsafék, és a hátsó 175 mm-es, szintén tárcsafék. A 12 küllős versenykerekekkel teljes a gép kinézete, amellyel a 125 köbcentis GP motorhoz kíván hasonlítani.