Felfrissítették a Beta Rev 3 triál motorkerékpárt

2002.02.20. 13:37

 
   
   

Az olasz Beta néhány változtatást hajtott végre Rev-3 triál gépén a 2002-es modellévre. A módosítások eredményeképpen nőtt a teljesítmény, csökkent a gép összsúlya, és még jobb lett a stabilitása, amely beleillik a triál gépek jelenlegi divatirányzatába.

A hátsó lengővillát áttervezték, azért hogy súlyt takarítsanak meg, másrészt hogy még merevebbé tegyék az egészet. A hátsó rugóstag egy új, komfortosabb beállítást kapott. Az erőforrást nézve az olaszok bizonyos módosításokat hajtottak végre rajta, amely után lágyabbá és jóval ellenőrizhetőbbé vált a gázreakció. Az alsó fordulatszám tartományoknál némi plusz lóerőt sikerült még a blokkba belevarázsolni. Ezenfelül a kipufogódob hangtompítóján dolgoztak még a mérnökök, így most sokkal csendesebb lett az egész gép.

A motor hűtőrendszerét feljavították, és a termosztátot kivették a rendszerből. A hűtés hatásfoka 10 százalékkal javult. A triál gépeknél a hűtésnek kiemelt szerepe van, ugyanis a versenyek nagy részében nincs menetszél, amely segítene a hőelvezetésben. A légszűrőházat szintén áttervezték. Esztétikailag a gép sokat javult, ehhez az új hátsó sárvédő, a matricázás, a vörös fényezés a fémszínű vázzal, a rugóstagok és a kipufogó elhelyezkedése, némi sárga színezés itt-ott egyaránt hozzájárult.