Új motorosruhák a BMW-től

2002.02.22. 11:11

 
   
   

A BMW motorkerékpárgyár a kétkerekűek mellett 20 éve készít motoros felszerelést is márkahű vásárlóinak.
A motoros ruhája egyben a védőfelszerelése is. A BMW legfőképp a biztonságra törekszik, amikor megtervezi az időjárás viszontagságainak ellenálló és mindemellett a lehető legkényelmesebb kabátokat, csizmákat, bukósisakokat. Legszélesebb a bőr- és textilruházati kínálat, de van bukósisak, kesztyű és csizma is BMW márkanév alatt.

2002-re jó néhány újdonsággal rukkolt elő a német gyár. Bemutattak egy teljesen vízálló, ám bőrből készült nadrágot, és a Williams Forma 1-es csapat designját utánzó bukósisakot is.

Tourguard motoros dzseki:
A legutolsó technológiai fejlesztések köszönnek vissza a termékismertető cédulájáról. A kivehető termobélés minden évszakra alkalmas motoros öltözetté avanzsálja a motoros dzsekit. A kopó felületek kopás és vízálló Gore-Tex Armacor anyaggal borítottak, míg a többi része a dzsekinek vízálló Codura. Hónaljban szellőzés található, míg elől két vízálló zseb növeli a kényelmet. Férfi és női méretekben egyaránt gyártják a kabátot.

Savanna csizma:
A motoros csizma 2mm vastag marhabőrből készül, Gore-Tex membránnal borítva. A kulcsszó itt is a Gore-Tex, aminek segítségével "lélegzik" az anyag, valamint ellenáll szélnek és víznek. Hogy még komfortosabb legyen, rugalmas Kevlar betéteket iktattak be a kritikus helyeken, így a sarkon, a lábfej elülső részén, valamint szarvasbőr borítja a belsejét a lábszárnál.

 
   
   

Formula1 bukósisak:
A BMW Williams F1 színeit öröklő bukó belül tűzálló Normex anyaggal van bélelve. A lángálló, aromás poliamid szálak olvadás pontja 450 fok felett van. A rögzítő szíj anyaga szintén ez, és az F1 szabványoknak megfelelő dupla D gyűrűkkel rögzíthető. A karbonszálas héjat helyenként Kevlar szövettel erősítették meg. Érdekessége, hogy csak egy női (54/55) és egy férfi(62/63) méretben kapható.
Annak tehát, akinek szélsőséges fejformája van, hiába van rá 1000 angol fontja, ami megközelítőleg 400 000 Ft.