Új Honda motorkerékpár fejlesztőközpont Kínában

2002.02.22. 14:37

 
   
   

A Honda R&D Co. Ltd. (egy teljesen Honda tulajdonban lévő leányvállalat, amely a fejlesztésekkel foglalkozik) bejelentette azon szándékát, hogy új leányvállalatot alapít Kínában a következő hónapban. Az építési munkálatok hamarosan megkezdődnek a Shanghaj-ban lévő területen.

A kutatási és fejlesztési tevékenység 2003. áprilisában indul meg a tervek szerint, eddigre épül fel teljesen a komplexum. A kínai motorkerékpár piac a világ legnagyobb ilyen piaca, több mint 10 millió eladott egységgel évente, és várhatóan gyorsan folytatódik az eladások növekedése. Ilyen feltételek mellett a Honda erőit a terjeszkedésre koncentrálja a motorkerékpár üzletben, amelyben már eddig is részt vett három vegyes vállalata, a Sundiro Honda Motorcyle Co. Ltd., a Jialing-Honda Co. Ltd., és a Wuyang-Honda Motor Co. Ltd. révén.

A Honda azt reméli az új Kutató- és Fejlesztőközpontjától, hogy a még tovább erősödik a fejlesztési kapacitása az igencsak változatos igényekkel megáldott kínai piacon. Nemrég a Honda elnöke Kínában járt, és állítása szerint azt az életerőt érezte az ország minden vidékén, mint amely Japánt jellemezte a hatalmas gazdasági fellendülés időszakában, a háború után 15 évvel. Hiroyuki Yoshiro elnök úgy véli, a gazdasági lehetőségek terén most Kína rendelkezik a legjobb adottságokkal ahhoz, hogy a Honda elérje céljait, ráadásul ez a világ legnagyobb piaca.

Jelenleg a Honda a három vegyes vállalatán keresztül vesz részt az üzleti életben, de a helyi kutatási és fejlesztési részleg létrehozása nagymértékben hozzásegíti majd a céget, hogy a vásárlóinak minél jobban megfelelő termékeket tudjon kínálni a helyi piacon.