A Malaguti belép az óriásrobogók piacára

2002.02.26. 12:28

 
   
   

A Malaguti belép az egyik leggyorsabban növekvő kétkerekű kategória, az óriásrobogók piacára. A múlt év végén a gyár bemutatta nagy köbcentis robogó sorozatát, ehhez most megérkezett a király, a Madison K400-as, amely a korábban bemutatott 125 és 180 köbcentis modellek nagytestvére. A nagyobb motoron kívül a K400-on egyéb érdekes technikai és formabeli újításokat találunk. Az elődök tulajdonságai nyilvánvalóan megmaradtak, de a K400 sokkal több, mint egy felnagyított verziója a korábbi modelleknek.

A tervezők vázlatának elsődleges célja volt, hogy optimalizálja a kényelem, a funkcionalitás, és a biztonság hármasát a különösen hangsúlyos környezetvédelmi kérdésekkel. A Madison K400-ban egy 383 köbcentis, vízszintesen beépített, egyhengeres, négyütemű erőforrás dolgozik, amelyben a 4 szelepet egyetlen felülfekvő vezérműtengely igazgatja. Az újítások fontos elemei az új első idomzat, és a sokkal jobban lekerekített karosszéria, amely javítja a légellenállását, a védelmét, és a láthatóságát a robogónak. A műszerfalba épített digitális órának két új funkciót kapott. Egyrészt észleli a külső hőmérsékletet, és ehhez kapcsolódóan rendelkezik egy jégriasztással, amely akkor aktiválódik, ha a hőmérséklet 4 fok alá esik.

A Malaguti a veszélyes kipufogógázok kibocsátását egy másodlagos levegőrendszerrel igyekszik csökkenteni, amellyel friss levegőt vezet a kipufogógázokhoz, elősegítve azok tökéletesebb elégését. A robogó súlya nem csekély, 178 kg üresen, és 2030 mm hosszan terül el az úttesten. A 12 literes tank segítségével nem csak a városi rohangálásokhoz, hanem hosszabb távú utazásokhoz is bátran használható.