A Honda visszatér a Man szigeti TT-re

2002.02.27. 08:46

 
   
   

A Honda megerősítette azon terveit, miszerint majdnem 2 év szünet után - a 2001-es versenyeket nem rendezték meg - részt vesz a 2002-es Man szigeti TT versenyein. A Honda teljes gyári csapattal képviselteti magát a fesztiválon, azaz minden egyéni és oldalkocsis géposztályban indítja motorjait és versenyzőit.

A versenyeket a 37.73 mérföld hosszú "Hegyi" útvonalon rendezik meg, a 6 körös Formula 1-es TT futam a hagyományoknak megfelelően június első szombatján (június 1. idén) kerül megrendezésre. A Honda UK igazgatója elmondta: "Egészen egyszerű a dolog, a Honda imádja a versenyzést. Jelenleg több kategóriában és sorozatban versenyzünk, mint bárki más a világon, és mindez a Man szigeti TT-n vette kezdetét. Számunkra a Man sziget az örökségünk egy részét jelenti, a 113 TT futam győzelemmel, és nincs szándékunkban befejezni ezt a sikersorozatot. Ameddig az éves fesztivált megrendezik a Man szigeten, addig a Honda egészen biztosan jelen lesz. A Honda történelmében az esemény 1954-ig nyúlik vissza, amikor is az alapító tulajdonos Soichiro Honda először látogatott el a sziget versenyeire. Nekünk legalább akkora a lelkesedésünk a TT versenyek iránt, mint amilyen Mr. Honda-nak akkoriban volt."

A Honda igazgató tudatában volt a 2002-es TT jelentőségének. Ez lesz az első megrendezendő verseny a TT örökös győztese, Joey Dunlop nélkül. Davies szerint biztos lesznek szívbe markoló jelenetek a pálya körül ezzel kapcsolatosan, mivel Joey Dunlop és a TT szavak soha többé nem választhatóak szét. 20 év óta ez lesz a Honda első TT részvétele Joey nélkül, ami nem maradhat észrevétlen. Remélik, hogy mindenki megünnepli a maga módján a 26-szoros TT győztes emlékezetes versenyeit. A Honda már versenyeztetni fogja az új 954 köbcentis FireBlade frissen fejlesztett verseny verzióját a Formula 1 és a Senior kategóriákban, Adrian Archibald és John McGuiness pilótákkal a nyergükben.