Motoros film a láthatáron

2002.02.28. 14:04

 
   
   

A filmipar és a motorkerékpárok hosszantartó kapcsolata újabb fejezetéhez érkezett a múlt héten, amikor is egy Ducati feltűnt egy új amerikai mozifilmben, a Rollerball-ban. A 1975-ben már egyszer leforgatott filmet modern, futurisztikus helyszínbe helyezték át a készítői. Korábban több magazin szerint egy felismerhetetlen Gas Gas modell alakította volna a régóta várt film egyik főszerepét, azonban most meglepetésként kiderült, hogy az olasz Ducati gyár rejtőzik a futurisztikus gép mögött.

Ezzel az amerikai stílusú reklámfogással igyekszik a gyár elősegíteni modelljei eladását az óceán túlpartján. A film producere, a Metro Goldwyn Mayer stúdió, amely az idei év Superbowl (amerikai foci) döntőjének egyik szponzora volt, kihasználta a lehetőséget, és a gépet, valamint a filmjét óriási nézőközönség előtt reklámozta a döntő alatt, amely így kötelezően jutott el az emberekhez.

 
   
   

A promóció része volt egy tombola is, amelyben egy a filmben szereplő Ducati Monsterhez hasonló gépet lehetett megnyerni, ráadásul a filmsztárok (Chris Klein, LL Cool J, Rebecca Romijn-Stamos, Jean Reno) aláírásával kiegészítve. Stamos lovagolja a Monstert a film alatt, amely egy jövőbeli, meglehetősen erőszakos sportról, a Rollerball-ról szól. A mozi egyelőre nem túl sikeres a kinti mozikban, hazai bemutatójáról nincs közelebbi információnk.