Sárga könyv a világbajnokról

2002.03.01. 09:02

 
   
   

Az éppen csak ifjú éveit taposó 22 éves Valentino Rossi már háromszoros világbajnok, a gyorsasági motorversenyzés jelenleg vitathatatlanul legfényesebb csillaga. Mostantól egy könyv is megörökíti eseménydús életét és sportkarrierjét az Apach Edition kiadásában. Címe "Valentino Rossi, The Yellow Giant" (Valentino Rossi, a Sárga Óriás).

A könyv elég szórakoztató, pontosan olyan, mint amilyen karakter maga az olasz világbajnok. A Betrand Bussillet által írt, Yves Jamotte és a Sports Photography fényképei által illusztrált önéletrajzi mű az első darabja egy sport személyiségekről szóló sorozatnak. A könyv egy kissé más portrét fest az olasz fenegyerek személyiségéről, mint amilyet a TV-ből megismerhettünk. Természetesen a játékos kedvű, örökké poénkodó Valentino feltűnik a sorok közt, de a bensőséges és érzékeny oldala is megjelenik az olasz világsztárnak.

 
   
   

A nyilatkozatokat maga Bussillet gyűjtötte Rossi-tól, aki egy karizmatikus egyéniségnek jellemezte a fiút, megáldva tehetséggel, humorérzékkel, és nyitottsággal a világ különböző dolgai iránt. A könyv újszerű kialakítása, formája, fényképeinek szerkesztése a belga Yves Jamotte-nak köszönhető, aki több éve fotografálja már a világbajnokság eseményeit. Az önéletrajzában Rossi mesél az apjáról, a szurkolóival való kapcsolatáról, a félelemmel kapcsolatos gondolatairól, a győzelem iránti vágyáról, Olaszországról, a nőkről, az utazásról, és természetesen a legnagyobb ellenfeléről, Max Biaggi-ról.