MotoGP2 PlayStaion2-re

2002.03.05. 08:16

 
   
   

Az 1999-ben PC-re megjelent első MotoGP játékprogram sok hívet szerzett magának, mert igen realisztikus az irányítása, és már akkor elég jó volt a grafikája, és nagyszerű játékélményt nyújtott a játék- és motorfanatikusoknak egyaránt. Az eladásokban is igen sikeres volt a program, mivel elnyerte a valaha legnagyobb példányszámban eladott konzoljáték címet, méghozzá úgy, hogy a maga műfajában ez volt az első ilyen a Sony PlayStation konzoljára. Most, egy évvel az első konzol verzió megjelenése után már itt is a folytatás. Az új részben a fejlesztő Namco megtartott mindent, amely a régi játékot sikerre vitte. A MotoGP2 decemberben került a boltokba Japánban, januárban Amerikában, és februártól már Európában is kapható.

A MotoGP2 jól kezelhető játék, csakúgy mint az elődje volt. Kormányzása igen érzékeny, és mindössze csak a fékezés és gyorsítás műveletére kell figyelni. A sebességváltó manuális üzemmódban szintén használható, ha valaki még realisztikusabb versenyzést szeretne, bár már az automata váltós üzemmód is épp elég élményt nyújt a játékosok legtöbbjének. A vezetés szintje többféleképpen beállítható. A standard módban csak lelassul a motor, ha véletlenül rosszul megy be valaki a kanyarba. Ellenben a szimulációs üzemmódban könnyedén egy látványos high-side vagy sóderágy fetrengés áldozatává válhatunk versenygépünkkel.

 
   
   

A Namco számos kiegészítést épített bele a MotoGP2-be, így messze átfogóbbá vált, mint elődje. Öt újabb pálya (Suzuka, Motegi, Donnington, Jerez, Paul Ricard) került a játékba, amelyek felbontása még részletesebb, mint az előző verzióké. A korábbi 5 pálya szintén rendelkezésre áll. Az új Legends módban olyan hírességekkel versenyezhetünk, mint Kenny Roberts, Freddie Spencer vagy Kevin Schwantz. A másik lényeges újítás a változó időjárási körülmények bevezetése. Most már akár esőben is versenyezhetünk, amely nem kicsit nehezíti a feladatunkat. Grafikailag olyan komoly elemek jelentek meg, mint az esőcseppek a plexin 225 km/h sebességű kanyarban, amely igencsak félelmetesé teszi az egész menetet, főleg ha belegondolunk abba, hogy ezt a MotoGP sztárjai élőben teszik, és nincs új életük, hanem egyből Game Over van, ha hibáznak.