Kész a Yamaha Jog klón

2002.03.07. 09:43

 
   
   

A francia MBK, amely már 12 éve a Yamaha tulajdonában van, bemutatta új robogó típusát. A Mach-G 50-est megbízható, sportos modellnek jellemzi a gyártója, amelyet könnyű kezelni. Az elmúlt években az MBK sok figyelmet szentelt modelljei versenyzői elhívatottságának, olyan típusokkal, mint a Nitro vagy a 4 ütemű Thunder. A Mach-G azonban a piaci igények figyelembe vételével került kialakításra.

Ez egy főként a fiataloknak szánt robogó, akárcsak az ősszel bemutatott testvérmodellje, a Yamaha Jog R és RR. Fő jellemzői a sportosság és a könnyed motorozhatóság. Azonban ideális a gép azoknak is, akik első kétkerekű próbálkozásaikhoz keresnek eszközt, de a gyakorlott motorosoknak is sok örömet szerezhet az MBK legfrissebb típusa. Ezt a szolgálja a gép erőforrása is.

Az egyhengeres, 50 köbcentis blokk technológiailag igen fejlettnek mondható, bár csak léghűtéses. A váz és a borítás újszerű formatervet képvisel, tervezésük során a cél a megfelelő egyensúly megtalálása volt a súly és a merevség köz. A megbízhatóság és a stabilitás a Mach-G 50 védjegyei közé tartoznak. Ezt szolgálják a könnyűfémből készült kerekek, a széles gumikkal, amelyek nagyon jó tapadást biztosítanak még vizes utakon is.

A robi súlya mindössze 76 kg, ami igen jónak mondható a manapság egyre jobban elhízó 50-esek világában. Ez az egyik fő oka, amiért oly mozgékony és jól manőverezhető a városi forgalomban, amely a felhasználási területének fő célpontja. Figyelemre méltó még az 5 literes üzemanyagtartály, az ülés alatti sisaktároló, a bőséges kesztyűtartó, és a behajtható lábtámasz. A versenyzős hangulat a digitális-analóg kombinációjú műszerek hátlapján is tetten érhető. Ebben a műszeregységben kapott helyet egy óra, és egy üzemanyag-szintjelző.