A Buell leállítja egyes motortípusainak a gyártását

2002.03.12. 09:03

 
   
   

A Buell befejezi csővázas, nagy köbcentis motorkerékpárjainak gyártását, azért hogy minden erejével az új könnyűfém vázzal készülő Firebolt gyártására koncentrálhasson. Így hamarosan megszűnik a Harley alapokra épülő Cyclone, Thunderbolt, és Lightning modellek összeszerelése.

Mostantól a cég egyértelműen csak a könnyűfém vázra épülő típusaira fókuszál. A Buell tradíciója szerint egy alapmodellt használ, és aztán ehhez fejleszt ki különféle alkatrészeket, és ezek, valamint egyéb apróbb formai változtatások, illetve blokk módosítások felhasználásával készíti el különböző modell variánsait.

A gyárhoz közel álló források szerint a jövőben az új Firebolt lesz ez az alapmodellje a Buell-nek. Az alapító Erik Buell visszautasította, hogy kommentálja ennek lehetőségét, de azt elmondta: "Meg tudom erősíteni, hogy eldöntöttük az erőink koncentrációját a Firebolt modell gyártása körül, és ez fogja helyettesíteni a jelenlegi típusokat. A Firebolt már február elején szériagyártásba került".

Azonban a Buell nem teljesen hagyott fel a csővázzal. Továbbra is használni fogják az egyhengeres, 492 köbcentis Blast gyártásához ezt a vázépítési technikát. A Buell közölte, egyelőre nincs szándékukban a Harley új vízhűtéses blokkját felhasználni egyetlen Buell modellben sem.