Visszatér a Nagyfőnök

2002.03.12. 15:10

 
   
   

Az Indian ismételten bemutatta Chief modelljét, most már a saját fejlesztésű erőforrásával, amely az eddig használt, más által gyártott egység helyére lép. Az Indian 1998-as feltámadása óta használt blokk helyett az új erőforrás 1638 köbcentis, V2-es hengerelrendezésű, léghűtéses konstrukció, amelyet az Indian szerényen csak Powerplus-nak nevezett el. Ezzel a Chief a legnagyobb köbcentis sorozatban gyártott Amerikai motorkerékpár a piacon.

Az Indian egyelőre az amerikai eladásokra koncentrál, de állításuk szerint 3 éven belül Európába és Angliába is megindulhat az értékesítés. A cég szóvivője elmondta: "Tudjuk, hogy az Indian márka jól ismert még mindig az egész világon, így természetes lépés lesz, hogy megkezdjük az értékesítést Európában. Előtte azonban bizonyosak akarunk lenni, hogy minden amerikai megrendelést ki tudunk elégíteni, aztán szemügyre vesszük az európai értékesítés ügyét."

 
   
   

Az Indian 1901-től egészen 1953-ig gyártott motorkerékpárokat, amikor aztán csődbe is ment. 1998-ban azonban újjáéledt a márka, ugyan nem az eredeti Springfield-i üzemben, hanem egy kaliforniai gyárban. Jelenleg két verziója készül a Chief-nek, a Deluxe és a Roadmaster. A Deluxe ára kb. 6.3 millió forint, és úgy fél millióval drágább a Roadmaster-nél. Ezért a plusz költségért egy szélvédő, és egy utas háttámla jár az alap felszereltségen felül.