Tűzvész dúlt a Triumph gyárban

2002.03.20. 09:53

 
   
   

Március 15-én, pénteken este a tűz martalékává vált a Triumph motorkerékpárgyár fele. A Hinckley-ben, Leicestershire megyében található gyárban több mint száz tűzoltó tudta csak megfékezni a lángot, amely a komplexum hátsó részében keletkezett péntek este. A tűzoltóknak öt óráig tartott mire uralni tudták a terepet. Az összeszerelő üzem területén pusztított a tűz, valamint a raktárokban. Az irodai részek, és a fényező üzem viszont szerencsésen megmenekültek. Két tűzoltó megsérült a tűzvészben.

Még nem lehet tudni, hogy a termelést hogyan fogja befolyásolni ez a tűzeset. Hatszázötven alkalmazott dolgozik a gyárban. A dolgozók úgy nyilatkoztak, hogy hétfőn ugyanúgy felveszik a munkát, mint ahogy ezt eddig tették. A Triumph-ot 1902-ben alapították, és jelenleg a legnagyobb brit motorkerékpár gyártó.

Az újjáépítést a héten megkezdték. A gyár értesítette az importőröket, szakszervizeket, hogy mindent elkövetnek, hogy ne legyen fennakadás az alkatrészellátás terén. A gyár előre láthatólag négy hónap múlva fog újra teljes kapacitással üzemelni.