Ducati 748 Testastretta jövőre

2002.03.20. 10:52

 
   
   

Jövőre a Ducati 748 motorja egy kis erősítő kúrán megy keresztül, amely során hasonló módosításokat hajt végre a gyár az erőforráson, mint az idei évre az összes 998-as modellen. A Testastretta blokk igen sikeres volt a tavalyi világbajnokságon (vb egyéni és csapat világbajnoki cím), és idén szintén nagyon jól szerepel az utcai változattal a 998-as különféle teszteken.

Az új modell várhatóan az őszi müncheni Intermot-on jelenik meg először a nagyközönség előtt, és minimum 10 lóerő erősödést várnak tőle a szakemberek, így 116 lóerőre nő a 748 köbcentis blokk teljesítménye. Ez több mint az eredeti 916-os ereje volt a kibocsátásakor.

A kapacitást már nem nagyon tudja tovább növelni a gyár, mindössze 1 köbcenti maradt, amit kihasználhatnak, hogy gépük beleférjen a Szupersport világbajnokság szabályai adta keretekbe. Ellenben az Testastretta 748 vadonatúj hengerfejet kap, és nagyobb furatú dugattyúkat, kisebb lökettel, amellyel pörgősebbé válik a blokk, ez hozza a plusz lóerők egy részét.

A modell neve a +1 köbcenti miatt Ducati 749 lehet, de ez egyelőre még korántsem bizonyos. Az első motor, amely az újerőforrással megjelenik, az R verzió lesz, megelőzi a modellpaletta további tagjait, az S és a Biposto verziókat.