A Harley-Davidson bemutatta új gyorsulási versenycsapatát

2002.03.29. 10:58

 
   
   

Lélegzetelállító, fülsüketítő, 340 lóerő, 7 másodperc alatti gyorsulás negyed mérföldes távon. Ezek a szavakkal jellemezhető a Harley-Davidson Screamin' Eagle Pro Stock Bike (PSB) első versenyévadjának elindulása. A csapat a világ legrégebbi motorkerékpár gyár, a H-D hivatalos csapata lesz az Amerikai Gyorsulási Bajnokságban (az NHRA bajnoksága).

A bajnokság vezető motoros gyorsulási csapatai ezentúl a verseny fokozódására számíthatnak az új csapat belépésével a negyed mérföldes versenytávon. A Harley-Davidson Screamin' Eagle PSB-t a 2 és 4 kerekű motorsport világának egy igen érdekes tagja, és egyben nagyon fiatal profi pilóta fogja vezetni. Gary Tonglet Jr. mindössze 18 éves, és már gyakorlott csúcstartó az általa választott sportágban. Az elmúlt versenyévadban az NHRA versenyeinek legfiatalabb győztese címet szerezte meg, és a versenyek történelmének leggyorsabb végsebességét érte el a negyed mérföldes pálya végén elhelyezett sebességmérő szerint, amely pontosan 194 mph, azaz 313 km/h értéket mutatott.

Gary New Orleans-ben született. Szülei megengedték neki, hogy motorkerékpárral menjen, mielőtt még biciklizni tudott volna, és 14 éves korára már csapatfőnök volt. Az új nevező tovább erősödött a Vance & Hines csapat, mint a versenycsapat kiemelt partnerének a kiválasztásával. A Vance & Hines az egyik legjelentősebb csapat a világ versenypályáin több mint 30 éve.

 
   
   

Mike Kennedy, a Harley-Davidson alkatrész és felszerelések marketing részlegének igazgatója úgy véli a teljes versenycsomag, azaz a Screamin' Eagle teljesítménynövelő alkatrészek, Gary Tonglet Jr. és a Vance & Hines lehetővé teszi, hogy a csapat által versenyeztetett motor legyen az első V2-es gép, amely kvalifikálni tudja magát az NHRA Pro Stock rendezvények minden területén.

"Egyetlen V2-es gyorsulási versenycsapat sem kezdett még szezont ekkora szakértelemmel, és tehetséggel, mint amellyel ez a csapat rendelkezik. A vevőink azt várják, hogy láthassák a HD-t a versenyzés legmagasabb szintjén. Ez benne van a kultúránkban, a történelmünkben, és a vérünkben. A továbbiakban az utcára szánt nagy teljesítményű alkatrészek és felszerelések egész sora fog profitálni abból a tapasztalatból, amit a Harley ebben az izgalmas programban szerez majd meg."