Balesetbiztosítás csak motorosoknak

2002.03.27. 10:24

 
   
   

A biztosítótársaságok általában nem tekintik szívesen látott ügyfélnek a motorost. Egy életbiztosítás kötésekor jobb elhallgatni a motorozást, különben a kockázati tényezőt már eleve aránytalanul nagyobbnak tekintik. Ez persze jellemző az egész biztosítási szakmára, elég csak megnézni a motorokra vonatkozó Casco vagy a felelősségbiztosítás aránytalanul magas díjszabását.

Épp ezért hírértékű, hogy egy magyarországi társaság kifejezetten a motorosok részére dolgozott ki egy élet- és balesetbiztosítási formát. A motorozásból eredő balesetek következményei, elsősorban a csonttörések voltak előtérben a módozatok kidolgozásakor, de figyelembe veszik a baleset miatt kórházban töltött napok számát is.

Versenyeken biztosítást lehet kötni a nézők védelmére. Ezzel nagy terhet vesznek le a szervezők válláról, hiszen eddig még egy biztosítótársaság sem volt hajlandó komoly garanciát vállalni egy-egy rendezvényre. Tavaly a Hungária Biztosító teljes egészében megszűntette a versenyek felelősségbiztosítását, így ez a mostani kezdeményezés hatalmas hiányt pótol, ráadásul jobb konstrukcióban, mint a régi volt.

Az új biztosítási formáról érdeklődni ittlehet .