Bayliss az ausztráliai duplázással nagy örömet szerzett a hazai szurkolóknak

2002.03.28. 08:28

 
   
   

A Michelin Magyarország Kft. tájékoztatott minket a hétvégi Ausztrál Superbike Világbajnokságon a Michelin versenyzők által elért sikerekről.

Troy Bayliss (Ducati Infostrada - Michelin) ott folytatja, ahol az első fordulónál abbahagyta: kettős győzelemmel a Phillip Island-en a honfitársával, Colin Edwards-szal (Castrol Honda-Michelin) vívott küzdelem után, így Troy Bayliss továbbra is veretlen. Edwards a második helyen végzett.

 
   
   

A Ducati versenyzője, 57 000 szurkoló előtt és 33 fokon szerezte meg első győzelmét a tengerparti pályán. "El sem tudom hinni." - mondta Bayliss. "Hazai verseny, egy pálya, amit imádok, szurkolók ezrei, és minden tökéletesen ment."

Bayliss mindkét futamot a Colin Edwards-szal (Castrol Honda-Michelin) vívott heves küzdelemben nyerte meg, aki két körrel az első futam vége előtt lelassult és átengedte a vezetést, s végül a győzelmet is Bayliss-nek.

 
   
   

A második versenyen Edwards 10 körben vezetett, míg Bayliss 12-ben, miközben a páros megvívta harcát a 4,445 km-es festői pályán - s végül Bayliss 2,4 mp-cel előbb haladt át a célvonalon, mint lelassuló riválisa.

Ruben Xaus (Ducati Infostrada - Michelin) mindkét versenyben a harmadik helyen végzett, biztosítva ily módon, hogy mindkét versenyen a három hivatalos Michelin versenyző álljon a dobogón. Mindkét versenyben Xaus rossz start után küzdötte fel magát kétszer is a dobogóra.