Első képek az új MotoGP Ducati-ról

2002.04.02. 10:48

 
   
   

Az új Ducati MotoGP versenymotor fejlesztése menetrend szerint zajlik. Az elmúlt néhány hónapban lezajlottak a szélcsatornabeli kísérletezgetések, így aerodinamikailag és valljuk be esztétikailag is eszelősen jó formát alakítottak ki a Ducati mérnökei.

A premier május 30-án lesz, az olasz GP-n, Mugello-ban, ahol végre a sajtó munkatársait is közel engedik a motorhoz.

 
   
   

A gép formáját úgy alakították ki, hogy a manőverezés minimális erőfeszítésébe kerüljön a versenyzőnek. Ez persze hatással van az üzemanyag fogyasztásra is, ami az új GP szabályok szabnak meg.

A hálós csőváz természetes választása volt a tervezőmérnököknek. Ehhez a létrához kapcsolódik a Ducati számos világbajnoki győzelme. A szintén Ducati tradíciókat megtartó L elrendezésű Desmodedici motorblokk egyben tartóelemként is funkcionál, így még jobban le tudták csökkenteni a motor méreteit. A kompakt Desmodedici blokkal szinté egyé válik a versenyző

A farokidom alatt elvezetett kipufogó csövek az utcai gépekkel mutatnak rokonságot. Persze ezt kívánja az aerodinamika is. A májusi debütálás után júniusban a WDW 2002-n, azaz a Word Ducati Week-en láthatják a Ducati rajongók az olasz gyár új versenymotorját.