Ducati Paul Smart replika csak 2004-ben

2002.04.03. 16:24

 
   
   

A Ducati retro kinézetű Paul Smart replikája a korábbi hírekkel ellentétben nem kerül a motorszalonokba 2004-ig, pedig már négy éve fekszenek kész tervei a tervezőasztalon. A Ducati vezető tervezője, Pierre Terblanche már régen megalkotta elképzelését, amely azonban sohasem került a nagyközönség elé.

Ráadásul közben az 1998-ban bemutatott Mike Hailwood MH900e replika már sorozatgyártásba került, sőt lassan elkészül a széria utolsó darabja is. Pierre Francesco Caliari Ducati szóvivő elmondta: "Nem a következő évben lesz a motor bemutatva. Az új replika bejelentésében csak azt szándékoztuk kijelenteni, hogy lesz az MH900e sorozatnak követője abban a korlátozott példányszámú modellszériában, amit az Interneten kíván a Ducati értékesíteni."

Az újdonságot Paul Smart 1972-es Imola-i 200 mérföldes győzelmének megünneplésére fejlesztik, amikor az angol megszerezte Desmo hengerfejjel szerelt V2-es Ducati első győzelmét. A sikersorozat elindítójára a gyár mindenképpen méltó motorral szeretne megemlékezni, remélhetőleg nyár elejére láthatjuk az új replika terveit, esetleg prototípusát.