Custom bike a custom gyárból

2002.04.11. 11:04

 
   
   

A nyugatnémet motorkerékpár kiegészítőket forgalmazó nagykereskedés 1984-ben nyitotta meg kapuit. A cég a Gold Wing kiegészítők piacdobásával vált igazán ismertté, de mivel a piackutatások azt mutatták, hogy a Harley-Davidson kellékek biztosabb és stabilabb piacot jelentenek, később inkább ezekre koncentráltak. 1987-ben jelent meg legelső, 118 oldalas alkatrész katalógusuk. 1993 és 1996 között egyedülálló reklámkamionjukkal járták Európa legnevesebb kiállításait.

A vállalkozás életében az hozta meg az igazi változást, mikor 1997-ben együttműködési szerződést kötöttek a világ legnagyobb Harley-Davidson kiegészítőket gyártó cégével, a Custom Chrome Inc.-cel, mely Kaliforniában székel. Már az új keretek között, Custom Chrome Europe néven 1998 áprilisában, majdnem 20 000 alkatrészt tartalmazó katalógust dobtak piacra. A megrendelések azt mutatták, hogy a név főnyeremény. Mára a CCE vitathatatlanul Európa egyik piacvezetője HD kiegészítők tekintetében.

Természetesen már nem az újabb kiegészítők fejlesztése a kihívás a nagyra nőtt vállalkozás számára. Manapság már komplett motorkerékpárokat is árulnak. Legújabb modelljük a 1474 ccm-es vagy 1675 ccm-es RevTech motorblokkal rendelhető "European Kitbike" amely német TÜV-vel feketében, vagy fényezés nélkül rendelhető.