Kitört a miskolci motoros háború

2002.04.16. 15:43

Bár atrocitások idáig nem voltak, de már szaporán anyázzák egymást a két miskolci motoros klub tagjai. A nézeteltérés oka az, hogy a tradicionális jobboldali beállítottságú motorosok rossz szemmel nézték, hogy a Miskolci Túramotoros Klub a kiszivárgott hírek szerint nyolcvanezer forintot kapott azért, mert részt vett az SZDSZ egyik miskolci kampányrendezvényén, ahol még Magyar Bálintot is felültették a motorra, majd mentek vele egy kört a közönség előtt.

A miskolci East Side motoros klub egyik prominens képviselője, Pál "Joe" József elsőre a hányingerkeltő szót említette, amikor megkérdeztük, mi erről a véleménye?

- Nálunk is szóba került a túrások bulija, és azt mondjuk, mi sohasem folynánk bele a belpolitikába, ez egyszerűen nem fér bele a motoros fílingbe. Ez a történet motorról, benzingőzről, utakról, csajokról és rock and rollról szól, hogy jön ide a politika? Tudod mit olvastam néhány éve a Margit- híd betonpillérére fújva? Szavazhatsz te bárkire - úgyis szar marad minden! Erről van szó! Ugatnak itt mindenről, ígérgetnek fűt-fát, aztán elfelejtik megtartani, ezekre szavazzak? Milliárdokról énekelnek és közben nem veszik észre, hogy az átlagember számára a millió is felfoghatatlan szám.

- Nem bántom a másik csapatot, ha ők eladták magukat egy tál csirkelábért, rájuk tartozik, mi nem ennyiért, de semennyiért sem adjuk el magunkat, a lelkünk többet ér. Ha meggyőződésükből mentek oda, (bár az sem oké) akkor is meg van a véleményünk róluk, de ha csak azért hogy kapjanak, akkor...

Majoros Sándor, a Miskolci Túramotoros klub titkára:

- Abszolút politikamentesek vagyunk, az SZDSZ felkért minket, fizetett érte, ennyi. Tudomásul kell venni, hogy a klub költségeit nem lehet egyedül a tagdíjakból finanszírozni, ezért igenis elvállalunk minden tisztességes feladatot, ami után nem kell lehajtott fejjel közlekednünk. Részt vettünk nagy áruházak ünnepségein is, miért kéne ezt a bulit szégyellnünk? Megjelentünk testületileg, mentünk egy kört Magyar Bálinttal, elkísértük a megyehatárig és kész, bár csak lenne több ilyen esemény. Konkrétan a pénzről nem akarok beszélni, nem tartom publikusnak, de elárulom jól jött.

Kell a klubházra, aztán júniusban megrendezzük a sóstófalvai motoros találkozót, ott is fizetni kell a területért, a zenekaroknak is ki kell gazdálkodni a fellépti gázsit, ami nem könnyű. Az East-esekkel nincs semmi bajunk, eljárunk egymás rendezvényeire, a mi 18 és 50 év közötti tagjaink (vannak köztünk hölgyek is!) nem balhéból motorosok, én kis Jawa-val kezdtem huszonöt éve, ma egy ezeregyes BMW-t ,,lovagolok", ez a lényeg.

VBT