A Honda még idén bemutatja az új CBR600-ast

2002.04.17. 08:19

 
   
   

Bár csak alig 2 éve, 2000 őszén vethettünk pillantást a Honda alaposan átdolgozott mindenkori sikermodelljére, a CBR600-asra, idén ősszel már megpillanthatjuk a vadonatúj középkategóriás Honda sportgépet. Az 1999-ben bemutatott Honda CBR 600 F4 típusjelzésű (PC35) modell sikere kissé elmaradt a várakozásoktól, mind az eladásokban, mind a versenypályákon. Nem tehetett mást a legnagyobb motorgyártó, mint hogy a 2001-es modellévre kihozta ennek a modellnek egy igen alaposan átdolgozott változatát.

2003-ra egy teljesen új motort ígérnek a japánok. Az újdonság valószínűleg még sortosabb lesz, mint a jelenlegi CBR 600 F Sport, mivel a Honda már nagyon régóta szeretné begyűjteni a 600-as Szupersport VB elsőséget. Bár a módosított F4 tavaly és idén mutatott pár jó versenyt a VB-n, de ez a Honda-nak természetesen nem elég. Így már a tervezésnél elsődleges szempont a minél sportosabb alap a VB-n induló géphez, mivel a szabályok itt nem sok változtatást engednek meg az utcai gépekhez képest.

A Honda azt sem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a CBR600 mindig is sokcélú gép volt a 600-as sportosztályban, legyen szó túrázásról, avagy egy kis sportolásról, bármelyik feladatra megfelelt. Nem csoda hogy évek óta vezeti ennek a kategóriának az eladásait. Talán a legutolsó ráncfelvarrás során ezért készült két változata, hogy még szélesebb réteg igényeit tudják kielégíteni a 600-as modellváltozatokkal. Előreláthatólag az új modell is több változatban lép jövőre a piacra. Mindenképpen igyekezniük kell a Hondásoknak, mivel a szintén vadonatúj Yamaha R6 várhatóan technikai újítások egész sorával lép 2003-ban a küzdőtérre.