Ducati 998 hír vagy álhír?

2002.04.22. 09:11

 
   
   

Kevés olyan motor létezik, amiről annyi álhír keringene, mint a Ducati 998-as modelljének utódjáról. Nos ez nem csoda, látva a jelenlegi modell évek óta töretlen sikereit mind a versenypályákon, mind a piacokon. Mindezeknek a találgatásoknak az idei müncheni motorkiállításon szakadhat végük.

A Ducati ugyanis ekkorra tervezi bemutatni a nagyközönségnek a 998-as modell utódát, bár a cég szándéka szerint a 998-as még jó ideig gyártásban marad, mint a gyártó legnagyobb darabszámban értékesítendő utcai motorkerékpárja. Az új modell valószínűleg egy V4-es hengerelrendezésű erőforrással készül, hasonlóan a Ducati nemrég bemutatott GP motorjához.

A sorozatgyártásba kerülés előtt 1 évvel bemutatja a gyár az új modellt, hogy tesztelhesse a publikum véleményét az újdonságról. Ide tartozik az a legfrissebb bejelentés is, miszerint a Ducati 4 ütemű GP rakétáját legelőször az idei World Ducati Weekend-en láthatjuk Misano-ban június 14-16 között. Egyelőre csak két hivatalos fotó került a napvilágra a 990 köbcentis V4-es újdonságról, és ez lesz az első alkalom, hogy a gyáriakon kívül más is testközelből hozzáférhessen a Ducati reménységéhez, amely a Honda V5 és Valentino Rossi egyik legfőbb kihívója lehet a 2003-as versenyévadban.

A Ducati Superbike VB-n induló hírességei (Bayliss, Bostrom, Xaus) szintén ott lesznek a rendezvényen, csakúgy mint motoros kaszkadőrök, zenekarok, helikopteres egységek, és sok minden más egyéb. Az eseményről bővebb információ a weboldalon érhető el.